Vad ska man tänka på när man ska börja spela Fortnite?

Jag känner att fokus på den här sidan har varit på casinospel och en del fotboll. Jag spelar naturligtvis en mängd andra spel också. Fortnite är en favorit så därför blir det här inlägget tillägnat det.

Fortnite är ett populärt och snabbt växande spel online som engagerar spelare över hela världen. Fortnite skapades 2017 av företaget Epic Games och släpptes med två spellägen, Save the World och Battle Royale. I spelläget Save the World spelar du i en helt datastyrd omgivning medan Battle Royale är ett player vs player-läge där du möter motståndare styrda av andra spelare.

Ta kontrollen i Battle Royale

Vid spelets start transporteras du och 99 andra spelare i en flygande buss. När ni närmar er en öde ö är det dags att hoppa ut ur bussen och börja kampen om att bli den sista överlevaren. Spelet går ut på att eliminera de andra 99 motståndarna för att själv kunna stå som vinnare. Vid landning bör du bekanta dig med omgivningen och styrningen av din karaktär.

Samla vapen och nödvändiga föremål

För att ta ut dina motståndare behöver du vapen och ammunition. I kistor kan du hitta nödvändigheter som vapen, ammunition och helande drycker. Sök efter en bra kista där du kan få vad du behöver för att klara dig mot de andra motståndarna. I början har du bara en yxa till vapen och att ge sig in i en närstrid yxa mot yxa kan riskera att du elimineras eller skadas.

Bygg din väg till seger

I Fortnite: Battle Royale är dina färdigheter att bygga lika viktiga som dina förmågor att hantera ett vapen. Samla på dig material på vägen för att senare kunna bygga konstruktioner när du behöver. Att bygga ramper kan vara bra för att föra dig till tryggare platser eller hindra dig från att skadas vid ett fall. Konstruktionsbyggandet kan även skydda dig mot attackerande motståndare.

Håll huvudet kallt och lär dig styra din karaktär så att du snabbt kan möta de utmaningar du ställs inför. Håll även koll på kartan. Det är inte bara motståndarna du behöver akta dig för utan även de stormar som förekommer i spelet. Stundtals indikerar kartan att området kommer krympas. Ta dig in till det säkra, men krympta, området för att inte tas ut av stormar.