United har ett starkt lag

Efter att ha sett Manchester United mot Club Brygge fick jag faktiskt lite hopp för laget den här säsongen. United spelade stundtals ganska bra och en viss Memphis Depay visade vad han kan. Det kan tyckas lite komiskt att Uniteds stora supporterbas tar i från tårna som om det vore 1999. Det är det inte. Men varför vara missunnsam? De har en grej på gång och Premier League/Champions League är så mycket roligare när Red Devils är med och slåss tycker jag.

Matchen mot Club Brygge började sådär för United. Michael Carrick råkade styra in en boll i egen kasse. Och alla vet ju hur mycket ett bortamål kan vara värt i Champions League. Men sedan presenterade sig Memphis Depay för första gånger för Old Trafford-publiken. Vi behöver inte tala om målen. Jag förmodar att du redan sett dem. Men kolla bara på hur den här 21-åringen rör sig och för sig. Han är väldigt lugn med bollen. Ofta ser vi rutinerade herrar i 30-årsåldern som så fort de får en chans hastar iväg ett skott. Inte Memphis. Han håller i tills det är en bra idé att skjuta och då avlossar han. Hans lugn och hans arbetsmoral kommer gör honom till en jättenyttig figur i Manchester United.

Sedan har vi Luke Shaw. Jag var inte helt såld på Shaw efter förra säsongen. Jag tyckte han såg valpig ut och trodde att det kanske var ett plump-köp av Louis van Gaal. Det tror jag inte längre. LvG satta Shaw på ett strikt träningsprogram för att göra honom redo för det arbeta han förväntas göra. Och det har gett resultat. Shaw ser riktigt pigg ut och verkar dessutom ha blivit betydligt mer säker i sin position. Bara plus för Luke Shaw.

Bastian Schweinsteiger är ju en spelare som man inte behöver kommentera ytterligare. Han är så säker att det är löjligt. Gör i princip inga fel någonstans. Detta till skillnad från Morgan Schneiderlin som visserligen blivit lite bättre, men fortfarande tappar förvånansvärt mycket boll. Han kommer att rycka upp sig ytterligare tror jag och kan bli nyttig för laget vart det lider. Han bidrar redan nu, men har mycket mer i sig.

Darmian är en resolut spelare. Det är det inget snack om. Inte direkt Beckhams högerfot och ibland undrar man hur det är med italienarens avståndsbedömning. Men visst passar han i Premier League och alla United-fans är glada att han en vettig högerback sedan Gary Neville la av.

Chris Smalling kallades för Smalldini av någon fyndig internetkrigare. Det är kul för att det är sant… Nej men slutskämtat nu. Smalling har tagit massiva kliv i sin utvecklingskurva. Han är absolut ingen Vidic och kommer inte bli det heller. Men ibland för kritiserade spelare lite för mycket kritik och det är nog så som är fallet med Chris Smalling. Han är ingen råsopa som många vill få honom till. Om han håller United-kvalitet i längden vet jag inte. Men han är det bästa alternativet just nu och gör det bra.

Sämst i United är Rooney, Januzaj och Romero. Rooney verkar passa mindre bra i sin favoritroll. Jag vet att han kan leverera där, men just nu verkar han ta för mycket ansvar bakåt. Det är lättare att spela som ett ego där framme (läs Zlatan) och dundra in de chanser som serveras. Rooney jobbar nere i mittfältet och håller på att städa när någon annan missat. Det kan finnas många anledningar till att han går ned så mycket som han gör, så det ska jag inte gå in mer på. Men han kommer att göra målen tids nog. Januzaj å andra sidan ser, särskilt i kontrast med jämngamla Memphis, lite klen ut. Jag tyckte att han var superbra under David Moyes och hoppades på att få se mer av honom förra säsongen. Men det jag sett av honom hittills under den här säsongen har varit lite av en besvikelse. Han behöver nog mer speltid. För talang finns det ju. En som inte kan förlita sig på sin talang är ju annars Sergio Romero. Han är för osäker. Jag tror att David De Gea kommer att dra till Real Madrid inom kort och då står de där med Romero. Det är inget bra. Han inger inte så mycket förtroende.