Är Real Madrid eller Barcelona bäst i år?

Jag har tänkt en del på hur bra Real Madrid och Barcelona är i år. Det är ganska jämnt. Enligt mig vann Barcelona ligan förra året eftersom Luka Modric var skadad så mycket. Annars tror jag att Real Madrid hade vunnit ligan. Men i år då? Barcelona har sålt Pedro, en jättebra spelare med fortfarande en bänkvärmare. Real Madrid har inte tagit in en startspelare utan har mer eller mindre samma lag som tidigare.

Barcelonas bästa elva är enligt mig:

Neymar Jr, Luis Suarez, Lionel Messi
Ivan Rakitic, Andres Iniesta, Sergio Busquets
Jordi Alba, Javier Mascherano, Gerard Pique, Dani Alves
Claudio Bravo

Real Madrids bästa elva är enligt mig:

Karim Benzema
Gareth Bale, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo
Toni Kroos, Luka Modric
Marcelo, Sergio Ramos, Raphael Varane, Dani Carvajal
Keylor Navas

Så vilken elva är då bäst? Kollar man målvakterna så är det jämnt skägg. Det tycker jag faktist. Ena dagen är Navas bättre och andra dagen är Bravo bättre. Försvarsmässigt är det också ganska jämnt. Jag tror att världens bästa mittback om några år kommer att heta Raphael Varane. Varane är bara 22 år gammal men är redan bland de bästa. Tänk honom om tre eller fyra år. Vi sätter en liten fördel för Real Madrids försvar.

Det mest intressanta är på mitten och framåt. Kroos och Modric funkar bättre defensivt än vad Barcelona gör utan Mascherano som nu är nere i mittlåset. Men Barcelona fungerar så oerhört väl framåt att de sällan behöver försvara. Spelar man med så bollsäkra gubbar där uppe så tappar man också sällan boll. Det är sällan man ser Neymar slarva bort ett bollinnehav och det går som bekant knappt att ta bollen från Lionel Messi. Suarez är ju mer renodlad striker och han ska avsluta. Det gör han väldigt bra. I Real Madrid är den svagaste spelaren framåt Karim Benzema. Han är bra men i jämförelse med James och Ronaldo är han ett par snäpp under. Nej, jag måste hålla Barcelona som favorit när allt kommer omkring. Det bara känns så nu när jag resonerar med mig själv.